Zadnje informacije šolam

Zadnje informacije šolam

  1. PARKIRANJE: V Ptuju boste našli več  možnosti  parkiranja. Priporočamo  parkirišče pri športni dvorani Mladika, kjer smo uredili možnost preoblačenja in tuširanja po teku (če želite). Dvorana Mladika se nahaja v neposredni bližini atletskega stadiona. Peš do startno−ciljnega prostora  skozi mestni park potrebujete 5 do 10 minut. Dijaki Gimnazije Ptuj vam bodo v pomoč.
  2. DVIG majic, startnih številk, kuponov za malico in ostalega materiala − INFORMATIVNA STOJNICA pred mestno hišo.  Material morate dvigniti do 9. ure!  
    POZOR: Prosimo, bodite pozorni pri delitvi startnih številk otrokom/učencem/dijakom, ker ima vsak tekač že vnaprej  določeno svojo številko (seznam bo priložen).
  3. MALICA: Na razpolago bodo jabolka, voda in topla malica. Malica je predvidena za vsako kategorijo teka po končanem teku določene kategorije. Prosimo vas, da upoštevate navodilo, da se izognemo gneči pri malici.
  4. Na prireditvenem prostoru bodo pripravljene  stojnice za šole, ki ste prijavile predstavitev na stojnicah.
  5. Za vse nejasnosti in vprašanja vam bodo na razpolago ptujske PIKAPOLONICE − dijakinje ptujske gimnazije v rdečih  majicah. Če boste v zagati, jih poprosite za pomoč.
  6. Da med čakanjem na zaključek ne bi bilo nikomur dolgčas, smo pripravili animacijo za male, večje in največje:
    • od 9.00 do 13.00  šotor VIKI KREMA,
    • od 11.00 do 13.00  zabava z žonglerjema, klovnoma, animatorjema,
    • od 9.00 do 13.00 obisk stojnic,
    • od 10.0 do 13.00 pisanje oz. risanje  mozaika sporočil, vtisov, misli na platno  »Dohitimo enakost!«.
    • Lahko pa obiščete tudi mestni park.
  7. Če še niste prispevali svoje misli za skupno poslanico vas vabimo, da to še storite na naši spletni strani.

Želimo si, da bi vsi udeleženci drug drugega pri teku spodbujali, da bo vsaka kategorija imela veliko navijačev in bomo skupaj vztrajali do konca, do simbolične podelitve priznanj najhitrejšim.
Družili se bomo na UNESCO ASP teku in kot unescovci smo strpni, sodelujemo,  si pomagamo in se spodbujamo. V duhu s kulturo športa za kulturo miru bomo ob koncu prebrali našo skupno poslanico, ki jo bomo poslali na sedež UNESCO v Pariz in z njo poslali v svet sporočilo o našem praznovanju 60. obletnice svetovne in 20. obletnice slovenske UNESCO ASP mreže, sporočilo naše povezanosti in uspešnosti.

Pripravite tekaške copate, sonce smo naročili, vi prinesete še smeh in veselje in tek se lahko začne!