Aktivnosti 8. teka

Tudi za 8. tek se pripravljamo celo leto in živimo v duhu UNESCO ciljev. Letos želimo povezati tek in branje pod sloganom BRANJE V GIBANJU. Branje in tek krepita telo in duha, zanju potrebujemo navdih, vztrajnost, čas in smisel, saj kdor misli, da mora brati, ne razume branja, kdor misli, da mora teči, ne razume teka. Naš cilj torej je, da smo do teka vsak dan bolj aktivni, vse več tečemo in vse več beremo.

  • Aktivni ste lahko tudi tako, da več hodite, kolesarite, plavate. Lahko ste bolj aktivni pri športih z žogo in drugih športih. Aktivnosti so lahko organizirane v skupini ali jih izvajate individualno.
  • V priprave na tek vključite prebiranje knjig o gibanju in branju v najširšem pomenu. Ob tem lahko izvedete še dejavnosti v povezavi s knjigami po vašem izboru (npr. pogovor o prebranem, pogovor z avtorjem, pripravite lahko razstavo knjig, ki jih na temo gibanja ali branja hranite v vaši šolski knjižnici,..).

BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO nam je poslal dokumentirano aktivnost v povezavi z 8. UNESCOvim tekom – Branje v gibanju – v sodelovanju s šolsko knjižnico.

GIMNAZIJA PTUJ je tudi aktivna z branjem in gibanjem.