Opis delavnic na 8. teku

1. Mini PLANICA, se želite popeljati po mini skakalnici?

2. Bralno gibalni cirkuški poligon bratov Malek

3. Kolesarski klub Ptuj – ogrejte se na kolesarksih trenažerjih kot Pogačar in Rogljič.

4. Boksarski klub Pučko – v ringu z Dejanom Zavcem.

5. Mini atletika

6. Mini nogomet

7. Frizbi

8. TIC delavnica Insta#pomoč

9. Zabava s Perutnino Ptuj

10. RAZISKUJEM IN ZMAGUJEM: Poskusi z detergentom, priprava bombonov, opazovanje s teleskopom Učenci in dijaki bodo delali poskuse z velikimi milnimi mehurčki, opazovali bodo sončeve pege, si sami pripravljali bombone in delali barvne reakcije. Kviz o spomladanskih rožah in družabne igre.

11. RISANJE TATOOJEV. Lahko si boste narisali začasni tatoo na kožo.

12. ZABAVNA NEMŠČINA: Ali se želiš naučiti nekaj novih nemških besed? Ali želiš poklepetati  z Moano, ki prihaja iz Nemčije? Potem se nam pridruži pri igranju zabavnih iger v nemščini!

13. ANGLEPKO GLEDALIŠČE: Učenci si bodo lahko nadeli kostume različnih likov, ki smo jih uprizorili v naših predstavah, s poudarkom na zadnji predstavi Profoundly Classical Cinderella. Za njih bodo pripravljeni kratki dialogi, da se bodo lahko preizkusili v 2 – 3 minutnih nastopih pred občinstvom, ki bo okrog njih.  V letošnji predstavi je tudi veliko koreografije – preizkusijo se lahko tudi v taki, bolj plesni vlogi. Lahko bodo posneli fotografije, zaploskali svojim sošolcem, itd… Upamo, da se bodo zabavali.

14. PRVI KORAKI V FRANCOSKEM JEZIKU: Znaš šteti do 10 po francosko? Kaj pa pozdraviti in se predstaviti? Zakaj ne bi poskusil, poskusila? Morda odkriješ, da nekaj francoskih besed že poznaš. Spoznaj dijake, ki se uičijo francosko in skupaj z njimi vstopi v svet francoskega jezika.

15. ŠPORT SKOZI GLINO: Dijaki bodo iz plastične mase oblikovali figuro v različnih gibih, jo pri tem fotografirali in sestavili v kratek animirani film (aplikacija:CUPCAT).

16. Pisanje UNESCO razglednic. Lahko boste napisali razglednico za tekače, narisali tekača, naredili tekaški selfi…

17. RAZGIBAJ MOŽGANE: Učenci in dijaki se bodo urili v zlaganju različnih miselnih kock, reševanju problemov miselnih igric ter se pomerili v igranju šaha.

18. GLASBENI SPOMIN: Udeleženci bodo igrali igro glasbeni spomin. Povezovanje glasbila z izvajalcem / naslove skladb s pevci/glasbeniki.

19. POSLIKAVA OBRAZA – EVROPA: Poslikava obrazov v skladu z otroškimi željami.

20. RIMNLAN, NE JEZI SE: Družabna igra, kjer  tekmovalci ali pa ekipe odgovarjajo na štiri sklope vprašanj, zapisanih na karticah, ki se barvno razlikujejo (rimska država, rimske ceste, naši kraji pod Rimljani, joker vprašanja) in se premikajo po igralnem polju iz štirih rimskih mest (Ljubljane, Ptuja, Pariza, Dunaja)  do Rima.

21. PTUJ PO KAPLJICAH: Predstavitev/branje   pravljice, v kateri kapljica Bibi potuje skozi različna obdobja mesta Ptuja in tako predstavlja pomembne zgodovinske dogodke v razvoju mesta ter svoje dogodivščine. Po branju bodo otroci in učenci lahko izdelali (pobarvali, izrezali in zlepili) svojo kapljico in jo vzeli s seboj za spomin.

22. TRIGLAV ANIMACIJA: Animatorji z maskoto. Tiskanje paspartujev in fotografiranje s polaroidom. Objava fotografija (ključnika  #Pazito ter #ZavarujmoPrihodnost) 

23. VIKI ZABAVA: Zabava z VIKI kremo.

24. OGREVANJE MIŠIC z Nejo Gajser

25. KLUB PTUJSKIH ŠTUDENTOV: Delavnica.

26. BENDI GIMNAZIJE PTUJ: Veliko glasbe.

27. HIP HOP: Pridobite osnove HIP HOPA.

28. ZAVOD ZA TURIZEM PTUJ se predstavi.

29. ZGODOVINSKI ARHIV NA PTUJU je varuh pisne kulturne dediščine, ki ohranja in deli segmente našega vsakodnevnega življenja, ki predstavljajo vir številnih raziskav in so hkrati pravni dokument. Na dogodku bo na stojnici predstavil svoje poslanstvo ter informacije o dragocenostih, ki jih hrani v arhivskih depojih, še posebej drugi ptujski statut, za katerega je leta 2022 Zgodovinski arhiv na Ptuju za postal prejemnik Listine za vpis na Unescovo Nacionalno listo Spomin sveta.

30. POKRAJINSKI MUZEJ PTUJ-ORMOŽ bo predstavil muzejske publikacije in zloženke. Otroci in mladostniki se bodo lahko oblekli v viteško opravo (verižna kapuca, tunika, ščit in meč). Več na: www.pmpo.si.

31. KNJIŽNICA IVANA POTRČA PTUJ (Tek za telo – knjiga za glavo) bo ponujala izbor primernih poučnih in leposlovnih knjig na temo teka in športa nasploh. Zraven tega bo pripravljena primerna športno-knjižna uganka ter na koncu žrebanje knjižne nagrade.