Aktivnosti 4. teka

  • Organizirajte priprave na tek in pošljite foto vest.
  • Izvedite aktivnost z uporabo didaktičnega materiala, ki je nastal v okviru 3. teka . Za vrtce in 1. triado pobarvanka, 2. triado igralne karte , ki se lahko uporabijo za igro Črni Peter ali za igro Spomin, za 3. triado in srednjo šolo didaktično izdelana učna ura s pripadajočimi karticami in pošljite svoje vtise.
  • S telefoni posnemite 1 minutni spot, ki bo imel sporočilo vezano na katerega od  zgoraj zapisanih ciljev/sloganov.
  • Obeležite Mednarodni dan športa za razvoj in mir.
  • S kratko novico in fotografijo nas obveščajte o svojih aktivnostih v zvezi s tekom in o pripravah na tek.
VRTCI

1. SKUPINA SONČKI IZ VRTCA MARKOVCI – “RAZMIGAJMO TELO – RAZMIGAJMO MOŽGANE”Naše priprave na 4.tek mladih je bil v velikih pripravah. Redno smo skrbeli za naše telo s ciljem mota »razgibajmo telo – razgibajmo možgane«. Otroci so spoznali kako je pomemben tek v našem življenju in kako vpliva na naše telo in zdravje. Spoznali so, kako se pravilno pripraviti na tek, da telo dobro segrejemo in raztegnemo.  Otroci so zelo uživali in že komaj čakajo, da se udeležijo 4. teka mladih UNESCO!

2. OŠ Majšperk – enota vrtec Majšperk – “Na pravi poti”

3. Vrtec Ptuj je pripravil zabavni video teka otrok v vrtcu.

OSNOVNE ŠOLE

1. OŠ Frana Kranjca CELJE je posnela film: Brez dopinga do cilja

2. OŠ Videm se že pridno pripravlja na UNESCOV tek

3. OŠ Fokovci – Tekaške priprave OŠ Fokovci

4. OŠ Toneta Čufarja Ljubljana

Z namenom spodbujanja teka med mladimi kot načina rekreacije in sprostitve deluje na šoli Čufarjeva superga. Člani superge so lahko učenci od 4. razreda dalje, udeležba pa je prostovoljna. Tečemo skoraj v vsakem vremenu. Izjema je sneg, temperature pod -5C, ali močan dež. Takrat se zjutraj dobimo v knjižnici in pogledamo kakšen športni prispevek ter se pogovarjamo, kaj lahko naredimo za zdravje.

Sicer pa se dobimo vsak četrtek pred poukom  ob 7.30 in tečemo na Ljubljanski grad.  Pot je dolga cca 4,5 km. Včasih na vrhu hriba obiščemo tudi fitnes v naravi, odvisno od jutranje temperature in vetra. Lepo je opazovati Ljubljano, ki se prebuja in pogled z gradu v vsakem letnem času ponuja drugo zgodbo mesta in širše okolice.

5. OŠ Frana Metelka ŠkocjanUčenci in učitelji OŠ Frana Metelka Škocjan smo se pripravljali na 4. UNESCO tek:
– V soboto, 7. 5. 2016, smo se udeležili 10. Bučenskega teka. Po ogrevanju in opravljenih vajah atletske abecede smo se pripravili na start teka na 2500 metrov. 

– V soboto, 14. 5. 2016, smo se udeležili tekaških priprav v telovadnici OŠ Frana Metelka Škocjan. Na dopoldanskih pripravah smo po tekalnem ogrevanju z vajami atletske abecede popravljali tehniko teka, z vajami za moč krepili mišice celega telesa, s teki na različnih razdaljah in z različnimi časovnimi intervali izboljševali našo vzdržljivost, vse skupaj pa smo popestrili še z igrami z žogo.

6. OŠ Miren – podružnica Bilje so izdelali plakat, kaj jim UNESCO tek na Ptuju in tek nasploh pomeni.

SREDNJE ŠOLE

1. Gimnazija Ptuj – priprave na 4. Tek mladih slovenske mreže šol UNESCO

Nevarnosti dopinga

Prof. dr. Tadej Malovrh, dr. vet. med., je eden vidnejših strokovnjakov na področju dopinga v Sloveniji. Malovrh, ki je doktoriral na Medicinski fakulteti v Ljubljani, je znan tudi kot nekdanji predsednik Komisije za antidoping pri Atletski zvezi Slovenije, je za dijake Gimnazije Ptuj pripravil zanimivo, dinamično in poučno predavanje o nevarnostih in pasteh dopinga. Predavanje, ki je bilo 25.4., je bilo namenjeno dijakom 3. letnikov ter dijakom 1. in 2. letnika športnega oddelka.

Zakaj je ljubezen pomembna na vsake koraku?

Urban Praprotnik in Jasmina Kozina Praprotnik sta tekaška trenerja. Za dijake 1. in 2. letnikov sta 4. 5. izvedla interaktivno predavanje o pomenu ljubezni v življenju in pomenu ljubezni do teka. Zaključila sta ga s kratko šolo teka.